Gouden Boekenuil op 24 april

Alle recensies en interviews met de genomineerden vindt u hier.


recensie film

Nieuw in de cinema

De aangrijpende film 'Drift' is het resultaat van een samenwerking tussen debuterend regisseur Benny Vandendriessche en performance-kunstenaar Dirk Hendrikx. 'After the night' is een ongewone gangsterfilm die zich afspeelt in een buitenwijk van Lissabon. Een gangster die op de lachspieren werkt is Jude Law in 'Dom Hemingway'. En 'Brick Mansions' is de laatste film waarin de betreurde Paul Walker meespeelt.


Ikkiesvoorkunst.be

22/04/201413:46

Ikkiesvoorkunst.be

22/04/201413:46

De kunst- en cultuursector heeft vandaag de campagne 'Ik kies voor kunst' gelanceerd, "om kunst en cultuur hoog op de beleidsagenda te zetten en als wezenlijk onderdeel van een dynamische samenleving zichtbaarder te maken". Mensen kunnen op de campagnewebsite aangeven voor kunst te kiezen.Canvas, vrijdag 25 april

Het Britse koor 'The Sixteen' o.l.v. Harry Christophers

 

Canvas, zondag 27 april, 20u40

De Amerikaanse beeldend kunstenaar Richard Jackson heeft sinds de jaren '60 een behoorlijk aandeel gehad in het radicaliseren van de schilderkunst.


recensie muziek

nieuw op cd/lp/dvd


Melingo - Linyera

22/04/201410:46

MannGold de Cobre

22/04/201411:04

Amatorski – From Clay to Figures

18/04/201410:59

lees meer recensies en tips >>


recensie boek

Boeken van de week

Joseph Roth, 75 jaar geleden gestorven, was op en top een zwerfkat en een 'Hotelmens'. Tomas Lieske vertelt een duister sprookje in 'Door de waterspiegel'. Yuri Herrera combineert actuele thema's en Azteekse mythologie in 'Voortekenen van het einde van de wereld'Korneel De Rynck reist over de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog en komt met een 'Ijzeren oogst' thuis. En het vreemdste 'boek' deze week is 'S', van de bedenkers van de tv-reeks Lost.recensie podiumrecensie muziek

concerttips

Deze week stellen de potige rockers van ID!OTS hun debuut live voor. De Nederlands afrogroove-kids van Jungle By Night palmen de Beurs in. Brussels Jazz Orchestra haalt New York naar Flagey en 22 strings and a piece of wood gaan verder met hun JazzLab-toer.