Ook Cobra.be ontsnapt niet aan de eindejaarslijstjes. Met belgerinkel en dennengeur presenteren wij hierboven een stapel suggesties om de kerstperiode aangenaam door te komen.

recensie muziek

nieuw op cd/lp/dvd

Volledig overzicht >>
recensie film

Nieuw in de cinema

Timbuktu is een unieke, diep doorleefde aanklachtfilm over de menselijke drama's die het gevolg zijn van de radicale islamisering in Mali. De Britse supercineast Ridley Scott waagt zich in Exodus: Gods and Kings aan een onvervalste bijbelfilm. Hij schetst de rivaliteit tussen Moses en Ramses, de vlucht uit Egypte en de zeven plagen. Voor Dumb and Dumber To zet u uw fijngevoeligheid best even aan de kant wanneer u de — soms geïnspireerde — onnozelheden van de gebroeders Farrelly over u heen laat spoelen.
recensie boek

Boeken van de week

'Mr. Optimist' is het onderhoudende levensverhaal dat Alain Berenboom schreef over zijn joodse vader. Gustaaf Peek schreef een gesofistikeerde roman over de liefde: 'Godin, held'. De Finse Sofi Oksanen bewijst andermaal in 'Een bundel haarspelden' dat ze een rasschrijfster is. De klassieker 'Leven met de ster' van de Tsjechische schrijver Jiří Weil is opnieuw in het Nederlands vertaald. En Andrew Salomon beschreef in geuren en kleuren het verloop van zijn eigen depressie in 'Demonen van de middag'.recensie podium


Phil Stern (1919-2014)

15/12/201409:10

Phil Stern (1919-2014) foto

Phil Stern (1919-2014)

15/12/201409:10

De Amerikaanse fotograaf Phil Stern is gestorven. De voorbestemming van zijn naam werd in de jaren vijftig realiteit. De lijst van filmsterren die hij toen voor de lens kreeg is indrukwekkend: van Marlon Brando over James Dean tot Marilyn Monroe.
Lees meer op deredactie.be