recensie film

Nieuw in de cinema

Tom à la ferme’ van Xavier Dolan is een kinky thriller die knipoogt naar Hitchcock terwijl ‘A Promise’ van Patrice Leconte  je vaker dan je lief is in slaap wiegt. ‘The Amazing Spider-Man 2’ is misschien niet de beste superheldenfilm aller tijden, maar onze recensent kijkt toch al uit naar deel drie. ‘Sacro Gra’ is de eerste documentaire die in Venetië de Gouden Leeuw wegkaapte. Dan is er ook nog ‘Need for Speed’ - met Aaron Paul (zie Breaking Bad).Gouden Boekenuil op 24 april

Alle recensies en interviews met de genomineerden vindt u hier.
recensie boek

Boeken van de week

Joseph Roth, 75 jaar geleden gestorven, was op en top een zwerfkat en een 'Hotelmens'. Tomas Lieske vertelt een duister sprookje in 'Door de waterspiegel'. Yuri Herrera combineert actuele thema's en Azteekse mythologie in 'Voortekenen van het einde van de wereld'Korneel De Rynck reist over de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog en komt met een 'Ijzeren oogst' thuis. En het vreemdste 'boek' deze week is 'S', van de bedenkers van de tv-reeks Lost.
recensie muziekrecensie podium

Tangofestival Brussel

13/04/201412:52

Tangofestival Brussel

13/04/201412:52

Muziek -

Brussel is vijf dagen lang in de ban van de tango, dankzij de tiende editie van het Tangofestival. Er zijn initiaties voor beginners, workshops en demonstraties van professionele (Argentijnse) dansers.  (Het Journaal)

[The Brussels Tangofestival, van 10 t/m 14 april op verschillende locaties in Brussel]recensie muziek

concerttips

Nog twee kansen om het demonisch feestorkest van Mauro aan het werk te zien.