recensie muziek

nieuw op cd/lp/dvd

Uit het enorme aanbod kozen we deze week voor hedendaagse afrobeat van Orlando Julius & The Heliocentrics, verfijnde jazz van Dave Douglas & Uri Caine, Napolitaanse belcanto van Joyce DiDonato, fanfare en artpop van My Brightest Diamond, felle elektropop van Perfume Genius, mooie songs van Adam Cohen, postrock die zo niet genoemd mag worden van This Will Destroy You en het eclectische menu van Robert Plant.


Hoera cultuur! – aflevering 65

19/09/201420:18

vod

Hoera cultuur! – aflevering 65

19/09/201420:18

Hoera cultuur! - Herbekijk hier de integrale 65ste aflevering van Hoera cultuur!
 


recensie boek

Boeken van de week

'Levens van meisjes en vrouwen' zijn vroege autobiografisch geïnspireerde verhalen van Alice Munro; 'Oogst',  een parabel over landontginning, is het meesterwerk van Jim Crace. Geoff Dyer schreef een bundel bizarre reisverhalen in 'Yoga voor mensen die te beroerd zijn om eraan te doen'. Er zitten wel degelijk staaltjes van knap verwoord wrang levensgevoel in 'De tenondergang en de ongelooflijke wederopstanding van Eddy Vangelis' van Marnix Peeters. En Ian Mc Ewan waagt zich aan een kinderboek: 'De ontdekking van het langzame leven'.
recensie film

Nieuw in de cinema

Anton Corbijn regisseerde Philip Seymour Hoffman in zijn laatste hoofdrol. De betreurde acteur is onvergetelijk in A most wanted man. In het Franse liefdesdrama 3 Cœurs ontspint zich een driehoeksverhouding die elke logica tart. Maar dat is misschien net de bedoeling. De film kan wel steunen op een topcast met Benoît Poelvoorde, Charlotte Gainsbourg en Chiara Mastroianni. Het Vlaamse Plan Bart is knuffelcinema voor het ‘Flair’-publiek. En dat is niet per se een kritiek. Sin City : A dame to kill for, de tweede film naar de gelijknamige noir-strips van Frank Miller gaat simpelweg door op het elan van zijn voorganger. Niet meer, maar ook niet minder.

recensie podium