recensie boek

Boeken van de week

'Levens van meisjes en vrouwen' zijn vroege autobiografisch geïnspireerde verhalen van Alice Munro; 'Oogst',  een parabel over landontginning, is het meesterwerk van Jim Croce. Geoff Dyer schreef een bundel bizarre reisverhalen in 'Yoga voor mensen die te beroerd zijn om eraan te doen'. Er zitten wel degelijk staaltjes van knap verwoord wrang levensgevoel in 'De tenondergang en de ongelooflijke wederopstanding van Eddy Vangelis' van Marnix Peeters. En Ian Mc Ewan waagt zich aan een kinderboek: 'De ontdekking van het langzame leven'.

recensie film

Nieuw in de cinema

Anton Corbijn regisseerde Philip Seymour Hoffman in zijn laatste hoofdrol. De betreurde acteur is onvergetelijk in A most wanted man. In het Franse liefdesdrama 3 Cœurs ontspint zich een driehoeksverhouding die elke logica tart. Maar dat is misschien net de bedoeling. De film kan wel steunen op een topcast met Benoît Poelvoorde, Charlotte Gainsbourg en Chiara Mastroianni. Het Vlaamse Plan Bart is knuffelcinema voor het ‘Flair’-publiek. En dat is niet per se een kritiek. Sin City : A dame to kill for, de tweede film naar de gelijknamige noir-strips van Frank Miller gaat simpelweg door op het elan van zijn voorganger. Niet meer, maar ook niet minder.


recensie muziek

nieuw op cd/lp/dvd

Het lekkers van deze week: bruisende powerpop van Ryan Adams; het ICP Orchestra zonder en toch ook met bezieler Misha Mengelberg; en de opera 'Elektra' van Richard Strauss in een regie van Patrice Chéreau op dvd.
Voorts donkere postpunk van Interpol, fraaie folkpop van J Mascis, frisse maar niet echt verrassende gitaarpop van Tennis, superieure achtergrondmuziek van Blonde Redhead en een afterparty-feestplaat van Magnus.


Magnus - Where Neon Goes To Die

12/09/201418:10

lees meer recensies en tips >>recensie podium