Studio Orka duikt er opnieuw in

vod
za 07/07/2012 - 10:33 Update: vr 19/07/2013 - 12:26 Studio Orka brengt samen met Theater Antigone een ‘Duikvlucht’ op het straattheaterfestival MiramirO in Gent. Een familievoorstelling over leugens, eenzaamheid en troost, deze zomer ook nog te zien in Genk en Brussel. Cobra sprak vorig jaar met de acteurs, in redelijk verzopen omstandigheden.

duikvlucht studio orka theater antigone titus de vooght dominique van malder zomer van antwerpen

Studio Orka is klaar voor hun 'Duikvlucht' op de Gentse Feesten. Vanaf vrijdag 19 juli 2013 verleiden ze opnieuw hun publiek om mee te gaan naar een mysterieuze bestemming. "DUIKVLUCHT is een avontuur vol bizarre ontmoetingen, gruwelijke misverstanden en ontelbare dromen." lezen we op hun website.

Vorig jaar stond de voorstelling al op de Zomer van Antwerpen. Cobra.be ging toen naar de try-out. Die liep even anders dan gepland. Een verslag :

Wateroverlast!

De toeschouwers vluchten voor de regen en springen een bus in die hen meeneemt naar een onbekende en mysterieuze bestemming. Maar de aanhoudende regen gooit roet in het eten, het risico van elke locatievoorstelling. De speelplek loopt onder water en het gezelschap is genoodzaakt de try-out af te blazen.

Toevallige ontmoeting

Het interview met Cobra gaat gelukkig wel door, terwijl de regendruppels verder tikken op het afdak van de tribune. “Duikvlucht is een ontmoeting tussen vier mensen op een heel speciale plek”, vertelt Dominique Van Malder. “Het zijn mensen die hun leventje leiden en door toeval op die dag en op die plek samen komen. Hun leven gaat heel erg veranderen. Daarnaast gaat het ook over het troosten van elkaar in barre tijden. En hoe toeval het leven kan bepalen.”

Langs de oevers van de Schelde

De voorstellingen van Studio Orka komen telkens voort uit de locatie zelf. Voor ‘Duikvlucht’ hebben ze volop gebruik gemaakt van de speelplek. Ze spelen er twee maanden, dus konden ze de locatie omvormen tot een wonderlijk decor. “We wilden een plek langs het water, een afgelegen plek langs de Schelde. Van daar uit is het verhaal ontstaan”, vertelt Dominique Van Malder. “De voorstelling gaat ook grotendeels over de Schelde en over de invloed die de Schelde heeft op het leven van de mensen”, voegt Titus De Voogdt toe.

Rare kwasten

Zoals altijd bevat de voorstelling weer bizarre en excentrieke personages. Deze keer kunnen we kennis maken met onder andere een reus met dwerggroei en een braakballenfabrikant. De acteurs willen niet te veel prijs geven, maar de toeschouwer kan wel weer enkele verrassingen verwachten.

[‘Duikvlucht’ – Studio Orka / Theater Antigone, voor iedereen vanaf 8 jaar. Te zien tijdens MiramirO in Gent van 9-22 juli en op 5, 6, 7, 9, 10 en 11 augustus 2013 op het Theaterfestival Boulevard in 's Hertogenbosch. In C-Mine Genk van 22 tm 25 aug + 27 tm 30 aug 2013. Op het Theaterfestival in Brussel van 5 tm 8 september 2013]